Secolul vitezei si al banului

Postat in January 7th, 2008 in Capra vecinului, Just life de catre Lolo

Traim in secolul vitezei si asta ne omoara tot timpul. Oare?

Aud din ce in ce mai multe persoane stresate de faptul ca nu au timp. Nu au timp sa mearga la piata, nu au timp de un film, nu au timp sa citeasca o carte sau un blog. Asta datorita tehnologiei (gandesc eu) care a evoluat destul de repede in ultimul timp. Masini rapide, ai nevoie de ceva incepi si iti bati capul cu Google-ul, alergi toata ziua sa rezolvi diferite treburi, probleme..

Poate ca acum cativa zeci de ani era mai bine. Mai putine masini (poate deloc), fara telefoane mobile (nu erai stresat ca te suna cineva exact cand nu trebuie sau bipuri, mesaje..), aveai un job stabil (ce-i drept, la stat) si totul parea simplu… cam prea monoton.

Cu totii vrem mai multi bani, deci alergam mai mult. Dupa job-uri, diferite colaborari, mici sau mari combinatii in care ne bagam.

Banuiesc ca nu doar o data ati fost sunat, iar la intrebarea “Ce faci?” ati raspuns “Cu treaba” “Uite ce sa fac.. alerg toata ziua” “Ocupat, pot sa te sun eu mai incolo?”. Banalul raspuns “Bine” parca incepe sa faca parte din trecut.

Si noi.. dupa ce ca alergam toata ziua, muncim mai mult sau mai putin, ne plangem ca nu avem timp si pentru noi, daramite sa mai iesim la o bere cu prietenii, suntem nemultumiti ca nu avem timp. Dar bani avem, ca altfel n-am alerga de idioti.

Din toate astea reiese (spre surprinderea mea) ca banu-i mai important decat prietenii sau poate sunt eu prea exagerat..

Un raspuns la 'Secolul vitezei si al banului'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Secolul vitezei si al banului'.

  1. e. spune,

    on January 11th, 2008 at 1:28 pm

    Nu esti “exagerat”…doar ca ar trebui sa ne dam seama ca nu e asa greu sa iesim cu prietenii!Doar sa ne fie cu adevarat prieteni si sa renuntam la ..comoditate!Ea e dusmanul nostru..nu lipsa timpului!

Comenteaza acest articol